2015. augusztus 14., péntek

#37 Kritika: Curse or Blessling

Blog linkje
Kinézet:

A fejléc nagyon tetszik és a hozzá illő háttér is nagyon megfogott, kicsit túlzsúfolt, de pont ez tetszik benne.


Összegzés:

A történetet érdekesnek találtam. A prológus után azt hittem, hogy árva szívmelengető története lesz, de már az első fejezetben rácáfoltál erre. Az alaptörténet, mint már említettem, elnyerte tetszésemet, mégis van pár kisebb-nagyobb zavaró tényező.
Először is a karakterekről. Evangeline számomra semleges karakter. Nem utáltam meg az első pillanattól kezdve, de ugyanakkor nem is szimpatizáltam vele. Nem nagyon alkot véleményt, inkább csak leírja, ami körülötte zajlik. Számomra ez nagyon fontos egy karakternél, hogy néha a gondolataiba is bepillanthassuk, így jobban a helyébe képzelhetjük magunkat.
Az apja eddig csak egy agresszív, iszákos férfi, nem épp ideális apajelölt. A sztori szempontjából viszont még sok mindent ki lehet belőle hozni. Az anyukájáról már részletesebb személyleírást kapunk, és ezért egy piros pont. A harmadik fejezetbeli visszaemlékezés teljesen odaillett, ezzel sikeresen növelted a rejtélyek számát.
Jocelyn kedves, kissé hebrencs lány, ugyanakkor kidolgozatlan. Szinte az összes személynél hiányolom a részletesebb leírásukat. Azzal, hogy barna a haja, még nem tudom elképzelni.
Mike, Kelly, Amatt karaktere érthetetlen, kidolgozatlan. Értem persze, hogy csak később tudja meg az olvasó az ellenségeskedés okát, de ettől még jobban figyelni kéne a részletekre. A karakterek nagyon fontos elemei egy blognak, ők építik fel az egész cselekményt. Erre a jövőben figyelj oda.
Most pedig a stílusodról, a fogalmazásról és magáról a történetről. Vannak részletek, amiket nagyon kidolgozol, sőt már túlságosan is, viszont a fontosabb részek felett átsiklasz, pont azok felett, amik érdekelhetnék az olvasót. Ugyanakkor kapkodsz. Nagyon gyorsan ugrálsz az egyik szálból a másikba. Emiatt nehéz követni a történetet. A párbeszédek is érthetetlenek amiatt, hogy túl kevés információt közölsz. Ha már rejtélyek és titkok vannak körülötte, Evangeline többet érdeklődhetne. De ő ehelyett mindig csak elmerül egy könyvben. Minden belevaló főszereplőt zavarna, ha egy kukkot sem ért semmiből és nem temetkezne állandóan egy könyvbe. Maga a fogalmazásod tetszik, de van még mit csiszolni rajta.
Így végére csak annyit tudok mondani, hogy hajrá, de kérlek figyelj a tanácsaimra. Egy kis odafigyelés és kiváló blogger leszel, aki történetében már jóval kevesebb hibát találok.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen ígérem megfogadom és a következő rész már részletesebb lesz.
    Puszi: Maureen

    VálaszTörlés