2016. március 25., péntek

Interjú Merci bloggerinával

Merci bloggerina blogjait ITT találjátok meg! :)

1. Mennyire tartod fontosnak az blog/ könyv írást?
Eleinte csak hobbinak indult, hogy kiírjam magamból a dolgokat. De annyira megszerettem, hogy nem tudnék már nélküle élni. Ilyen téren nagyon fontossá vált a számomra. Sőt a barátaimat néha meg szoktam lepni egy-egy novellával. Ó, és nagyon örülnék annak, ha valamelyik blogom könyvként is megjelenne, de nem tudom, hogy erre mennyi esély van.

2. Lassan egy éve, hogy megnyitottad a Szerelmi játszma című blogodat. A jövőre nézve mit szeretnél elérni ezzel a történettel?
Első körben szeretném befejezni. A vége az nagyon ütős lesz, alig várom, hogy azt mások is elolvashassák. Másrészt, szerintem át fogom írni, ha vége a történetnek, és talán, ha lesz hozzá elég bátorságom, akkor megpróbálkozom a kiadatásával is.

3. Hogyhogy egy ilyen kevés rész van fent? :) Mennyire foglalkozol a blog sorsával szabadidődben?
Sajnos kevesebb időm van, mint szeretném, de ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkozom a blog sorsával. A szabadidőmben sem felejtkezem el róla egy pillanatra sem, mert mindig jön egy ötlet, vagy belefutok egy idézetbe, vagy az én drága barátnőm küld egyet, ami nagyon illik a Szerelmi játszmára. Viszont hatig óráim vannak, és hulla fáradtan esek be a koliba, s olyankor már csak aludni akarok. De megkértem az egyik barátnőmet, hogy legyen a baszogató tisztem, hogy szokjak vissza a heti egy részre. Remélem sikerülni is fog.
Az időhiány mellett a másik ok, hogy maximalista vagyok. Addig írom át, addig törlöm az addig megírt részt, míg azt nem mondom rá, hogy végre. Ezt tökéletes.

4. A történeted főszereplőjének a személyiségét magadról mintáztad? :)
Nem. Korni és én nem hasonlítunk egymásra, maximum a makacsságunkban. De abban nagyon. Nálam nincs makacsabb ember a földön, de tényleg. Ó, még valamiben hasonlítunk: az álca, amit a külvilágnak mutat, hogy minden rendben, jól vagyok. Sajnos ebben én is igen profi vagyok, és csak az igazi barátaimnak tűnik fel, ha valami nincs rendben. De nekik egyből.
Visszatérve Kornira. Igyekeztem nem egy Mary Sue karakternek megírni, mert tőlük még én is a falra mászom. Korni közel sem tökéletes, vannak hibái, hibázik, de a történet során jellemfejlődésen fog átmenni, de a makacssága nem fog változni.

5. Mennyi időt vett igénybe a blog trailerjének elkészítése?
Általában egy teljes napom rámegy. Igazából az vesz el sok időt, hogy a videókat végignézzem, aztán, amiből úgy gondolom, hogy kellenek bizonyos jelenetek, azokat letölteni. Majd újra megnézni, mikor kivágom belőlük azt a részt, és egyberakom a trailer többi részével. Ha „szinkront” is akarok alá tenni, akkor ahhoz meg a megfelelő hanganyagot kell kiválasztanom, és abból is kivágni azt a bizonyos részt. Ez eddig a könnyebb része, de én annyira maximalista vagyok ilyen téren, hogy addig dolgozok a trailerrel, míg azt nem mondom rá, hogy tökéletes. Ha egy dolog nem tetszik benne, kezdem előröl az egészet.

6. Melyik 3 országba szeretnél eljutni?
Igazából kettőbe már eljutottam, ami Franciaország és Olaszország volt. De, ha ezeket nem számítom bele, akkor Spanyolország, Görögország és Anglia.

7. Vannak kedvenc bloggerináid és blogjaid?
Sajnos nem nagyon van időm blogokat olvasni, örülök, ha egy könyvet a kezembe vehetek. De legjobb barátnőm történeteit szívesen olvasom, bár ő csak wattpadon teszi közzé.

8. Mi a legnagyobb álmod?
Ahányszor megkérdezték, mindig mást mondtam rá. Ha a reálisabb álmom nézzük, akkor ügyész szeretnék lenni. Ha meg a kevésbé reálisabbat: író lennék.

9. Mióta írsz? :)
Hű, ezt ez fogós kérdés. Sajnos napra pontosan nem tudom megmondani, mert már nem emlékszem rá. De úgy nagyjából 2012 ősze. Akkor publikáltam az első blogomat még neonon. De régen volt!

10. Fejezd be: Amióta elkezdtem írni…
A szavak lettek az én fegyvereim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése