/Karácsonyi ebéd/
/Mit főzzünk?/
Előétel:
Lazacos krém kiflikarikákkal
/Illusztrációs kép/ |
Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac
250 g mascarpone
apróra vágott snidling
kevés só, őrölt fehér bors
Elkészítés:
A füstölt lazacot nagyon apróra metéljük, majd összekeverjük a mascarponeval és a snidlinggel. Ízlés szerint adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot. / a sóval vigyázzunk, mert a lazas is sós/
Fóljával lefedjük és a hűtőbe helyezzük kb. 1-2 órára.
A kiflit felkarikázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Közepes hőmérsékleten ropogósra süssük.
Tálalás előtt a lazacos krémet vegyük ki a hűtűből, majd a kiflikarikákra kanalazzuk.
Levesek:
2 féle levest írtam fel magamnak, az egyik választásom a savanyú káposzta levesre esett( azaz Soupe de choucroute), a másik a halászlére.
Savanyú káposztaleves:
A káposztalevest és az előételt csütörtökön készítettük el ( főételnek mást készítettünk el, mint amit ide írtam , de ezek az ételek jobban elnyerték tetszésem) a suliban főzés órán, ami nagyon finom volt, a linkre rákattintva láthatjátok a hozzávalóat és az elkészítési folyamatot.
Halászlé:
Anyukámék majdnem minden évben elkészítik a hagyományos recept szerint, amiből valljuk be nem sokan eszünk (beleértve a testvéremet, édesapámat és jómagam), nem mintha rossz lenne, de nemnagyon rajongunk a csontos halból készült ételekért. Több receptet is végignéztem, a levesek tálalásáról készített képek kinézetét, a követező receptre esett a választásom.
Főétel:
Bundázott halfilé petrezselymes rizzsel
Bundázott halfilé petrezselymes rizzsel
Linkxx
Tőkehalfilé szezámos bundában
Linkxx
/ krumplipürével, majonézes krumplisalátával vagy egyszerűen elkészített krumplisalátával is lehet tálalni/
(ha valakit érdekel, leírom a majonézes krumplisaláta receptjét, ahogy suliba készítettük)
/Ahogy mi készítjük otthon a krumplisalátát, azaz az egyszerű változat/
Hozzávalók:
(annyit teszünk bele az adott hozzávalókból, amelnnyi személyre számítunk)
-héjában főtt krumpli
- víz
- egy fej vöröshagyma/ barna hagyma is lehet
-cukor
-só
-ecet
Elkészítés:
A krumpli héját eltávolítjuk, majd karikákra vágjuk. Egy tálba vizet öntünk, majd elkészítjük a krumplinak szánt lét. Egy fej vöröshagymát megpucolunk, majd karikákra vágva a vízbe rakjuk. Cukorral,sóval és ecetettel ízlesítjük, míg egy édeskés savanyú lét nem kapunk. Hozzáadjuk a felkarikázott krumplikat és hagyjuk pár órát, míg a krumpli be nem veszi a tálban levő folyadék ízét.
A végedmény nagyon finom lesz. :) Régóta így készítjük, az eddigi vendégeinknek mindig elnyerte ízlését.
Desszert:
Kókuszgolyó
Mákos/ diós bejgli
A desszertek receptjeit a 19. nap című bejegyzésben találjátok meg, mégtöbb süti receptel.
Linkxx
Tőkehalfilé szezámos bundában
Linkxx
/ krumplipürével, majonézes krumplisalátával vagy egyszerűen elkészített krumplisalátával is lehet tálalni/
(ha valakit érdekel, leírom a majonézes krumplisaláta receptjét, ahogy suliba készítettük)
/Ahogy mi készítjük otthon a krumplisalátát, azaz az egyszerű változat/
Hozzávalók:
(annyit teszünk bele az adott hozzávalókból, amelnnyi személyre számítunk)
-héjában főtt krumpli
- víz
- egy fej vöröshagyma/ barna hagyma is lehet
-cukor
-só
-ecet
Elkészítés:
A krumpli héját eltávolítjuk, majd karikákra vágjuk. Egy tálba vizet öntünk, majd elkészítjük a krumplinak szánt lét. Egy fej vöröshagymát megpucolunk, majd karikákra vágva a vízbe rakjuk. Cukorral,sóval és ecetettel ízlesítjük, míg egy édeskés savanyú lét nem kapunk. Hozzáadjuk a felkarikázott krumplikat és hagyjuk pár órát, míg a krumpli be nem veszi a tálban levő folyadék ízét.
A végedmény nagyon finom lesz. :) Régóta így készítjük, az eddigi vendégeinknek mindig elnyerte ízlését.
Desszert:
Kókuszgolyó
Mákos/ diós bejgli
A desszertek receptjeit a 19. nap című bejegyzésben találjátok meg, mégtöbb süti receptel.
Linkxx
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése