Top 5 téli meleg ital
1. Almapuncs
4 személyre (ha több személyre szeretnénk készíteni, akkor a dupláját kell vennünk)
Hozzávalók:
1 l almalé (100%-os)
2 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
0.5 kávéskanál szegfűbors
1 narancsból nyert narancshéj
1 citromból nyert citromhéj
1 teáskanál méz (vagy cukor, ízlés szerint) (kihagyható)
Elkészítés:
- A narancsot és a citromot nagyon alaposan megmossuk, és héját vékonyan lehámozzuk (ügyelve arra, hogy a fehér részt ne vágjuk le).
- Az almalét lábasba öntjük, hozzáadjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szegfűborsot, valamint a narancs és a citrom héját.
- Felforraljuk, és pár percig főzzük, majd forrón bögrékbe adagoljuk, és ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesítjük. Díszíthetjük almakarikákkal vagy alma chips-szel is.
Forrás: Nosalty
2.Karamellás tej
1 személyre:
1 ek cukor
2dl tej
4 személyre:
4 ek cukor
8 dl tej
Elkészítés:
- A cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük.
- Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük.
- Végül addig forraljuk, míg a megkeményedett karamella teljesen fel nem olvad benne.
3. Forró vanília
Hozzávalók 2 személyre:
1 dl habtejszín
3 dl tej
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 evőkanál finomliszt
A díszítéshez:
8 ek tejszínhab
100 ml karamell öntet
Elkészítés:
- A
tejszínt 2 dl tejjel felforraljuk, majd félretesszük.
- A
tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a liszttel, majd
hozzáadjuk a maradék 1 dl tejet.
- Hozzáöntjük
a tejszínes tejhez, és lassú tűzön folyamatosan keverve összemelegítjük.
Ne forraljuk, mert a tojássárgája kicsapódhat.
- Pohárba
öntjük, majd tejszínhabbal és karamellszósszal díszítjük.
4. Fehér forró csoki
Hozzávalók/ 1 adag:
3 dl tej
10 dkg fehér csokoládé
1 ek tejszínhab
fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
- A
tejet felforraljuk.
- Beletördeljük
a fehér csokit, és addig melegítjük, amíg el nem olvad.
- Pohárba öntjük, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.
5.Forró csoki
Hozzávalók/5 adag:
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 l tej
4 ek cukor
Elkészítés:
- A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet.
- Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
- Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a csoki teljesen elolvad.
- Ekkor hozzáöntjük a maradék tejet, és beletesszük a cukrot.
- Pár percig még melegítjük, hogy a cukor feloldódjon.
- Poharakba öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.
Az ég áldjon meg téged ezért sokszor :* <3
VálaszTörlésMég nem áldott meg. xD És nincs mit.
Törlés