2015. december 22., kedd

Kalendárium: 21.nap-2015.12. 21.


Karácsonyi filmek/ rajzfilmek, programok:

1. Reszkessetek betörők! 1-2-3
Ismertető: 
Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

Kategória: vígjáték
Év: 1990 (első rész)
   1992 (2. rész)
   1997 (3. rész)

Tv-ben adják (sugározza)
RTL Club:
1. rész ( December 24. 20:25)
2. rész ( December 25. 20:40)
3. rész ( December 26. 20:20)


2. A Grincs


Ismertető:
Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

Kategória: vígjáték, fantasy
Év: 2000
Tv-ben adják (sugározza):
VOX :
December 24. (csütörtök) 22:15
December 25. 14:35

3.Holiday
Ismertető:
Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

Kategória: romantikus vígjáték
Év: 2006
Tv-ben adják (sugározza):
TV2
December 26. 20:25
December 27. 13: 35

VIASAT 3 
December 24. 18:24
December 25. 14:15 


4. Négy karácsony
Ismertető:
A karácsony nemcsak nagy vacsorákat, kis gyertyafényt és néhány teljesen felesleges ajándékot jelent. Az ünnep elsősorban rohanást, tervezést, autózást és a meg nem látogatott rokonok élethosszig (de legalább a következő ünnepig) tartó sértődését jelenti. Kate és Brad (Reese Witherspoon és Vince Vaughn) viszont szeretnek az élet derűsebb oldalán maradni. Ezért keresnek sokat, ezért nem házasodnak össze, és ezért utaznak el minden évben valami távoli, napsugaras szigetre. De idén a köd miatt nem száll fel a gépük, ők otthon ragadnak, és életükben először kénytelenek az összes családi szokás, kívánság és hóbort előtt fejet hajtani. És mert mindketten elvált és újraházasodott szülők gyermekei, összesen négy családi ünnep vár rájuk. Míg Brad számolja a másodperceket, míg megszabadulhat az összes édestől és mostohától, unokaöcsitől és nagybácsitól, Kate-ben egy egészen másfajta óra kezd ketyegni: mire véget ér a nap, talán azt is belátja, hogy az őrült családokban is bőven van mit szeretni.

Kategória: romantikus vígjáték
Év: 2008
Tv-ben adják (sugározza):
ORF1
December 23. 20:15

5. Karácsony a kastélyban
Ismertető:
Jules Daly egyedül neveli árván maradt unokahúgát, Maddie-t (Leilah de Meza) és kamasz unokaöccsét, a mindig dühös Milót (Travis Turner), akivel egyre több probléma van az iskolában. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Jules-t újabb sorscsapás éri, amikor felmondják az állását. Az összeomlás küszöbén váratlanul megjelenik a milliomos nagybácsi komornyikja, hogy meghívja a családot az európai kastélyába karácsonyra. Castlebury hercege, Edward bácsi (Roger Moore) azonban megkeseredett öregúr, aki ki nem állhatja a zajos gyerekeket. Jules félve lép be a fényes kastélyba, ahol belebotlik a sármos Ashton hercegbe .

Kategória: családi vígjáték
Év: 2011

6. Karácsonyi ének
Ismertető:
Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) egy mogorva öregúr, aki kinem állhatja a körülette lévõket, és a karácsony közeledtével még annál is inkább durcásabb. A szent éjszakán eljõ hozzá a karácsony három szelleme (múlt, jelen, jõvõ), akik a vénembert magukkal viszik egy idõutazásra, ahonnét tanulságot nyerhet, hogy az élet igazából más, mint amit Mr. Scrooge gondol.

Kategória: animáció, dráma, családi, fantasy
Év: 2009


7. Igazából szerelem
Ismertető:
A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Kategória: romantikus vígjáték
Év: 2003
Tv-ben adják (sugározza):
DIGI FILM
December 25. 20:00

VIASAT3
December 24. 21:00
December 25. 16:45

8. Tiltott ajándékok
Ismertető:
A friss házas Jim és Della Young rendkívül nehéz anyagi helyzetben vág neki a közös életnek, amit tovább bonyolít, hogy a használtan vett autójuk is lerobban. A rengeteg nehézség miatt megegyeznek abban, hogy idén nem vásárolnak egymásnak ajándékot karácsonyra, azonban titokban mindketten azon mesterkednek, hogy valahogy mégis sikerüljön meglepniük a másikat. Azonban a titkolózás sosem könnyű, főleg ha a közös barátok is szép lassan tudomást szereznek a dologról...

Kategória: dráma
Év: 2010

9. Menyasszonyt karácsonyra
Ismertető:
Jessie Patterston csak a nagy Ő-re várt egész életében. Azonban a dolgok eddig soha sem alakultak az elképzelése szerint. Már háromszor eljegyezték, ám mind a hármat fel is bontotta. Most azonban színre lépett Aiden, aki talán tényleg a nagy Ő lesz. Az egyetlen bökkenő, hogy Jessie nem tud arról, hogy a sármos idegen fogadott a barátaival, hogy még karácsony előtt megnősül.

Kategória: romantikus
Év: 2012
Tv-ben adják (sugározza):
FILMCAFE
December 31. 4:10

10. Karácsonyi kutyakaland
(Hűvös karácsony)
Ismertető:
Családi komédia, egy  fiú és az ő hatalmas kutyája

Kategória:  vígjáték, családi
Év: 2012

11.Télbratyó
Ismertető:
Fred Claus egész életében testvére árnyékában élt, s emiatt nem rajong különösebben a karácsonyért - Fred öccse ugyanis nem más, mint a Télapó, aki - mondjuk ki: maga a csoda. Ehhez képest Fred csak egy szerencsétlen flótás, akinek se pénze, se munkája. De ez hamarosan megváltozik, a Télapó ugyanis elhívja Fredet az Északi-sarkra, hogy dolgozzon neki. Igen ám, de a manókkal ellentétben Frednek nincs túl nagy gyakorlata se az ajándékcsomagolásban, se a jó és rossz gyerekek szortírozásában, ráadásul egy rosszindulatú termelési ellenőr mindörökre le akarja állítani a karácsonyt.

Kategória: 2007
Év: vígjáték, családi, fantasy

12. A karácsonyi vakáció
Ismertető:
Annie, a Télapó lánya életében először hagyhatja el az Északi-Sarkot. Miközben apja a távolból figyeli minden lépését egy kristálygömbön keresztül, a lány új barátokat szerez a napfényes Kaliforniában. Annie hamar munkát vállal egy hajdanán jobb időket is látott játékboltban, hogy segítsen életben tartani azt és ezzel is adózni a karácsony hagyományai előtt.

Kategória: családi
Év: 2011

13. A karácsonyfa varázsa
Ismertető:
Egy nő, aki utálja a karácsonyt, ünnepi hangulatba kerül, amikor magára vállalja még egy utolsó alkalommal a családi karácsonyfa-állítást.

Kategória: vígjáték, romantikus
Év: 2013
Tv-ben adják (sugározza):
Universal  Channel
December 24. (7:20, 19:20)
December 25. 9:20
 December 26. 11:00
December 27. (1:00, 7:00)


14. Karácsony Holly-val
Ismertető:
Miután a vőlegénye faképnél hagyta az oltár előtt, Maggie-nek elege lett a nagyvárosból. A kiábrándult lány egy kisvárosba költözik, ahol sikerül valóra váltani álmát. Játéboltot nyit, miközben találkozik Markkal, a kávézó tulajdonosával. Az egyetlen gond, hogy Mark szívét a hatéves unokahúga, Holly tölti költi. A kislány anyja a halála előtt őt kérte meg, hogy legyen a gyámja. Mark összeköltözött a két testvérével, hogy segítsenek neki felnevelni Hollyt. Mark szívéhez Hollyn és a játékbolton keresztül vezet az út.

Kategória: dráma, családi
Év: 2012
Tv-ben adják (sugározza):
RTL
December 25. 6:35

15. Hull a pelyhes
Ismertető:
A karácsony mindenki szívét megdobogtatja, bár vannak néhányan, akik nehezebben érzik át az ünnep hangulatát. Howard Langston, az elfoglalt üzletember is közéjük tartozik, és míg ugrásra készen várja ügyfelei kisebb-nagyobb óhajait, nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk, és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét...

Kategória: vígjáték, családi
Év: 1996


16. Télapu
Ismertető:
Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád!

Kategória: dráma, vígjáték, családi
Év:
1.rész-  1994
2. rész- 2002
3. rész- 2006
Tv-ben adják (sugározza):
DUNA Televízlió
1. rész - December 23. 18:40
2. rész ------
3. rész- December 25. 19:35


17. Dadus karácsonyra
Ismertető:
Amikor a fiatal nő éppen karácsony előtt veszíti el a magas beosztású állását egy reklámügynökségnél, talál egy másikat a rivális cég főnökénél, mint dadus. Kezdetét veszi a káosz, ahogy egyensúlyozni próbál az üzlet, a gyerekek és a szerelme között, akinek fogalma sincs arról, hogy ki ő valójában.

Kategória: vígjáték
Év: 2010

18. Udvarlót karácsonyra
Ismertető:
Holly Grant kisiskolás álma egy barátról 20 évig nem teljesült be. Jelenleg ügyvédként dolgozik, és azzal építi karrierjét, hogy mások álmait váltja valóra. Élete akkor változik meg, mikor egy régi szerelem bukkan fel a múltból.

Kategória: dráma, vígjáték, romantikus, családi
Év: 2004


19. Kelekótya karácsony
Ismertető:
Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen - hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Kategória: vígjáték, családi
Év: 2004
Tv-ben adják (sugározza):
FEM 3
December 26. 17:10
 December 27. 2:20

ORF 1 
December 23. 21:45

20. Jégkorszak- Állati nagy karácsony
Ismertető:
Hallottad a nagy újságot? Az egész család közös örömére visszatérnek a jégmezők legmenőbb hősei: és persze megint őrült kalandokba keverednek.
Sid, a megállíthatatlanul nagydumás őslajhár véletlenül nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Manfréd barátja karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Ő azon nyomban ki szeretné köszörülni a csorbát, és megindul az Északi-sark felé: de csak ront a helyzeten.
A mamut és barátai kénytelenek közbeavatkozni, de már nemcsak Siden kell segíteniük: az egész világ karácsonya a tét.

Kategória: animációs,  rövidfilm
Év: 2011
Tv-ben adják (sugározza):
RTL
December 24. 18:25 
December 27. 15:00

21. Polar Expressz
Ismertető:
Havas karácsony éjszakán a kisfiú álmatlanul forgolódik az ágyában. Már majdnem biztos benne, hogy a télapó nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül az ablaka alatt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar expressz pöfögve megindul: viszi sok-sok utasát - csupa pizsamás, hálóinges kisgyereket - az Északi-Sark felé. Oda, ahol a télapó, a krampuszok és manók gyülekeznek, hogy ajándékot készítsenek mindenkinek.

Kategória:  kaland, családi, animációs, fantasy
Év: 2004


22. Az öt legenda
Ismertető:
Vajon van Húsvéti Nyuszi? És Mikulás? És Fogtündér? És Homokember?
Hát persze! Vannak, amíg van gyermek, aki hisz bennük. Igen ám, de a gonosz Szurok azt szeretné, ha a gyermekek csak benne hinnének. Vagyis a mumusban. Ezért aztán az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az "őrzők", a gyermekálmok védelmezői nagy veszélybe kerülnek. Ám akad egy új segítségük, egy új őrző, Dér Jankó, az ötödik legenda.

Kategória:  kaland, családi, animációs, fantasy
Év: 2012


23. Jégvarázs
Ismertető:
Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

Kategória:  kaland, vígjáték, családi, animációs, musical, fantasy
Év: 2013
Tv-ben adják (sugározza):
DIGI Film
December 27. 18:15

Programok:

1. Közös süti sütés/ díszítés
2. Jégkorizás
3. Fogadalmak összeírása
4. Dekorációk készítése /DIY/
5. Karácsonyi vásározás
6. Filmnézés
7. Activity / társasozás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése