2015. október 16., péntek

#52 Kritika : Egyedül a világ közepèn



A blogot müködteti : Sky Jensen
A blog elèrhetősège : http://egyedulavilagkozepen-skyjensen.blogspot.ro/?m=0

Főszereplőnk Sky Benett - nagy Vámpírnaplók fan vagyok ès lassan a kèt Benett csajszit keverem - a szülei tragikus halála után a 22 èves vöröske Londonba költözik. Ott megismerkedik a 23 èves Rosal ès annak a bátyjával, Matt-el. Hamar lakást kap ès nagyon megkedvelik egymást Matt-el. Matt a beteg anyjának segít ès drogterjesztő lesz, s a fönök lányával jár. A dolgokot fokozza az, hogy nem szakíthat Elenorral miközben Sky-al lenne.
Egyedül a világ közepèn. Nem sablonos cím ès egyèbkènt szèp cím, de egy kicsit mègis szurta a szememet. Sky elköltözik ami teljesen normális ès az is ha gyászolja a szüleit, de ahogy megèrkezett barátokat szerezett ès ha nagyon pontosítani is akarok kèt hèt alatt pasit is ami nem igazán utal az egyedül lèthez. Az viszont nagyon is tetszett, hogy Matt mennyire szereti az anyját ès húgát, de nèha túl furán viselkedik. A történet magában nagyon jó és a fogalmazás módod is. 
Helyesírási hibát nem találhattam hála a bètának.
Amin változtatni kène az a párbeszèd formája. Igen furcsán van megoldva, ugyanis sokszor nem tudom eldönteni, hogy az adott szemèly mondja vagy gondolja azt a mondatot. Hogy hogy kène átjavísd? Sok lenne azt leírni inkább több pèldát is adok :
1. Matt - szólítottam, de csak egy halk morgás volt a válasza, köz...
- Matt! - szólítottam, de csak egy halk morgás volt a válasza, köz..

2. - Mi a baj? - Kèrdezte zihálva, szemeiből pedig sütött a meglepődöttsèg ès a vágy. - Válasz nèlkül toltam el magamtól, (...) csináltam.- Nyilván èrezte a feszültsèget (...)
 - Mi a baj? - kèrdezte zihálva, szemeiből pedig sütött a meglepődöttsèg ès a vágy.Válasz nèlkül toltam el magamtól, (...) csináltam. Nyilván èrezte a feszültsèget (...)

Remélem ezekből megértetted, hogy mit is akarok mondani. A lényeg, hogy első részekben inkább rossz helyre rakod a párbeszédjeleket.
Ès vègül a design. Amikor elkezdtem olvasni a blogot mèg más design volt ami - öszintèn szólva - katasztrofa volt. De nagyon örülök, hogy megváltoztattad, mert egyszerűen imádom! S biztosra megyek, hogy az olvasoid is.

Nos, ennyi lett volna. Kíváncsian várom, hogy hogyan lesz tovább. Sok sikert továbra is. *-*

Maddy voltam...  *-*

3 megjegyzés:

  1. Szia. Köszönöm a kritikát. A kinézetről, igen az előző egy ideiglenes volt, míg elkészült ez. Szerintem is jobb így.

    A címmel kapcsolatban: Az elején ugye meghatottuk, hogy a szülei meghaltak. Egyedül maradt, de nagyobb jelentősége az hogy Sky úgy érzi, hiába vannak mellette, hiába vannak barátai attól ő ugyan úgy egyedül van. Legalábbis így érzi és majd a végén ennek nagy jelentősége lesz.

    Helyesírás: Az legutolsó 3 rész már bétázás nélkül íródott, úgyhogy örülök ha nem találtál hibákat.

    A párbeszédekről: Még tanulmányozom kicsit, hogy mit szerettél volna leírni, mert ködös még.
    Köszönöm a munkád. Puszi: Sky

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még az kimaradt hogy mit értesz az alatt hogy Matt furán viselkedik?

      Törlés
    2. A párbeszèdes rèszen gondolkoztam a legtöbbet, hogy hogyan is írjam le ès remèlem megèrted majd mit is akartam üzenni. :) Matt-el meg hát rèszemről az volt fura ahogy Eleonoral bánik meg a piknik után. De tuti, hogy ezt csak èn látom így. :)
      Nagyon szívesen kèszítettem a kritikát.
      Puszil : Maddy :*

      Törlés