2015. december 13., vasárnap

Hungary's Got Talent? Na ne!

Üdvözlöm a kedves olvasókat és az idetévedőket! Mai napi bejegyzésem nem másról, mint a Hungary's Got Talentról fog szólni. Előre leszögezném, hogy ez a bejegyzés az én személyes véleményemet foglalja magába!

Már régebb óta követem a Got Talent külföldi adásait, az egyik legkedveltebb volt számomra a Britain's Got Talent, ahol valóban láthattunk tehetséges embereket.

A válogatókat megnéztem a magyar szériából, néhány produkció jópofa volt, akik tovább jutottak az élő adásba, valljuk be, voltak náluk sokkal jobbak is. Az élő adások egyre lejjebbre süllyesztették a műsor színvonalát, már ami volt.




A tegnapi adásig bírtam ki, hogy ne osszam meg veletek a véleményem, de ami késik az nem múlik.
Az első kettő élő adáshoz nem szeretnék sok mindent fűzni, a színvonala a föld alá evickélt.

Lépésenként elmondanám a véleményemet a tegnap látott produkciókról és "Miss Tökéletes Eszter", valamint a többiek viselkedéséről.

Na kezdjük is el!

 R3D Zone: a srácok produkciója volt az egyetlen olyan, amire azt tudom, mondani, hogy tetszett, de azért hiányzott belőle valami plusz.

Bangó Adrienne: A nézők egyik kedvence volt, de nem kapott elegendő szavazatot, a dal választása nem volt az igazi, de nincs rossz hangja a kislánynak, a jövőben még sokra viheti.

Peet Project: A kiválasztott dal és az előadásmód nagyon unalmas volt, a válogatón sokkal jobban szerepeltek.

Buda Julianna: Az akrobatikus mixertanfolyamot bemutató hölgy. Néhány akrobatikus mutatványán bevallom, meglepődtem, fél perc eltelte után inkább már jobban érdekelt a háttérben zajló történések, mint az amit elkezdett bemutatni. Valahogy azt éreztem, hogy máshol lenne a helye és nem a színpadon.

Bandart: Az előadásuk érdekesnek bizonyul valakinek, de nem nekem. Félig alva nyitott szemmel bírtam csak a tv felé fordulni és várni, hogy mikor lesz vége. Nem vagyok nagy híve az ilyen lassú, géppel elkészített produkcióknak.

Fricska: Ők hogy juthattak tovább? Jó, jó! A magyar néptáncot képviselik, ami megállná a helyét egy néptáncos versenyen, kisebb falunapokon,  de valljuk be, rengeteg ilyen csapat van Magyaroszágon, voltak náluk sokkal jobbak.

Molnár Nikolett: Alias a  rúdtáncos nő! Értem én, hogy megszerette volna mutatni mindenkinek, hogy ő különleges és nem a többi nőhöz hasonló és rejtőzik benne valami több, de nekem nem sikerült átadnia ezt a különlegességben rejtőző meglepetést.

Milán Mózes: A válogatón jól szerepelt, de az élő műsorban csúnyán leszerepelt. Több hamis hangot is sikerült megosztani a zsűrivel és a nézők fülével, sajnálom azt a pár percet, amit erre a produkcióra szánta az életemből.

A Fekete Adrienn és Melinda páros: Nemhiába kaptak 4 piros x-et a zsűritől, az x-ek magukért beszélnek! Szörnyűek voltak!

Acro: A produkcióból sajnos sok mindent nem láthattam, mert a háttérvetírés és a fényjáték katasztrófális volt. Szívélyes gratulációmat küldöm a rendezőnek!


Geszti Péter fellépése: Látszott, hogy nem élőbe közvetítették, mellette a playbackel "fantasztikus" volt, "észre se lehetett venni".

Kovács Patrícia véleményeinek nagy részével egyetértettem, a zsűritagok közül őt és Csuja Imre munkásságára lehet azt mondani, hogy ők bizony letettek valamit az asztalra.

Linczényi Márk? Na ő meg ki a frász? Egyre több szakértőt válogatnak be az RTL tehetségkutatóiba, akiknek nincs sok közük a tánchoz vagy máshoz.

Horgas Eszter? Az adásban többször is veszekedést kezdeményezett, nem bírt megmaradni a szőke búrájával a széken, magába folytva veszekedést kezdeményező szavait. Ha ennyire nem bírja az egészet, akkor miért nem lép ki a zsűriből? Az elődöntőben is gúnyosan, lenézően tekintett a szereplő versenyzőkre, majd mikor Imre visszaszólt neki, a jégkirálynőből előtört az őszinteségi, ártatlan szerep.
Milák Mózes szereplése valljuk be, nem volt eget rengető a sok hamis hang mellett, de Eszter még jobban beleélte magát a zsűritagos hatalmába.

Idézem: "Ez nem egy amatőr verseny! "

A reklámokban elmondták, mielőtt indult a műsor, hogy bárki jelentkezhet, bármilyen produkcióval,  aki érez magában egy kis tehetséget. Akkor ez a verseny csak a profikról szól?

Azt hittem, hogy ez a műsor a valódi tehetségekről fog szólni, de ahogy elnézem, egy újabb reklámfogás.
A szavazás bunda volt, a színfalak mögött már rég eldöntötték, hogy kinek kell tovább jutnia és nyernie. Talán a 6 éves kislánynak? A rúdtáncos nőnek vagy akár másnak?
Az sms-ekből jön azt rtl bevéletele.

Ez lett volna a Hungary's Got Talent, a cirkusz világa.


Nektek mi a véleményetek a műsorról?

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Az eheti adást még nem láttam, így arról érdemben nem tudok nyilatkozni, de a többire reagálva kicsit. Ami a zsűrit illeti, én kifejezetten örültem nekik, mert az RTL végre szakított a szakmaiatlan zsűriválogatással, és négy olyan embert hívott meg, akik a mindennapi munkájukban valamilyen művészeti tevékenységet végeznek. Yapp, Márkó zenész, a The Kolin zenekar frontember, szóval a zenéhez ért. Azt mondjuk hiányolom, hogy egy olyan műsorban, ahol véégre jelentkezhetnek táncos produkciók is, nincs egyetlen táncművész sem a zsűriben, pedig éppenséggel elférne. Horgas Eszter bár elismert fuvolaművész, rettenet szakmaiatlan és alpári megnyilvánulásai vannak, szóval akár az ő helyére jöhetett volna a táncos zsűri. Abban, amit Patríciáról meg Csuja Imiről írtál, egyetértek, bár azért csendesen jegyzem meg, hogy Csujának gyakorlatilag szinte minden tetszik.

    Én nem hinném azt, hogy le van zsírozva, csak szimplán az emberek rettenetesen buták. Mert sem egy hatéves sem egy tízéves kislánynak nincsen helye egy ilyen műsor élő showjában (gondolom a versmondó kislányra, meg a múltheti aerobikosra). Ez a baj azzal, hogy ha nézők szavaznak, mert nem azért nézik, hogy mennyi befektetett munka van ey produkcióban, hanem hogy jaaaajjj de kis cukii, hát versetmond és milyenpiciii. szavazzunkrááá*-*. Holott megtanulni egy verset egy hét. Megcsinálni egy táncos produkciót, összerakni a koreográfiát, kitalálni a történetét, vagy például az Infusion Trio produkciójánál.. na az egy élet munkája. Szóval a továbbjutókkal én sem értek egyet minden esetben - én az Infusion Triot mindenképpen továbbjuttattam volna anno, illetve a múlthetiből a Liko&Dave táncos duót is, mert ők valami eggészen elképesztőek voltak... De ameddig a nézők szavaznak, az igazán jó produkciók helyett úgyis a cukiságok, meg a szívszorító történetek fognak továbbjutni. De még egyszer, ezt nem elsősorban a műsor vagy a zsűri számlájára írom, hanem a szavazó nézőkére.

    Üdv, D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönöm kommented, amiket leírtál teljesen egyetértek veled. Márkóról eddig nem sokat hallottam, Eszter helyett tényleg mást raktam volna be, szomorú, hogy a táncos produkciókat annyira nem veszik figyelembe. :/

      Törlés