2016. január 30., szombat

#60 Kritika : Bérgyilkossal összezárva


A blogot müködteti : Ciara Coldman
A blog elérhetősége :  http://bergyilkossal-osszezarva.blogspot.sk/

Uhh...

Leilah 16 éves korában megszökött szüleitől. A lánynak nyomos oka volt rá, azonban nem tudta mi vár rá az elkövetkezendő években.  Josh és River befogadták és szakképzett bérgyilkost faragtak belőle. Ám amikor az életet úgymond jóra készült fordulni, akadt egy kis gond. Egy ellenség, aki nem volt más mint az ifjú házaspár fia, Robin. Leilah és Robin kezdettől fogva nem jött ki egymással, és mikor a fiú elment, a lány boldogabb nem is lehetett volna. Ám három év múlva újra felbukkant. Megbízást kaptak méghozzá egy olyat ahol együtt kell dolgozniuk. De nem is akár hogy. Férj és feleség kellett, hogy legyenek ahhoz, hogy az akciót sikeresen végrehajtsák. 

Na akkor. Ami az egészben nem tetszett az a borítóképen a lény. Egy kissé lehet, hogy hasonlít Leilah-ra de attól még nagyon antipatikus.

Ami tetszik az.. MINDEN MÁS. Na jó nem túlzok, majdnem minden más.
Mint kritika író nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó, összetett és fantasztikus blogot kritizálhatok. Na akkor sorjában.
A design nagyon szépre sikeredett. Jól elkészítetted, de én mondom az a Csevegő visz mindent. 
A fülszövegre ismét csak pozitív dolgokat tudok mondani. Szép kerek mondatok amik tükrözik a történet lényegét. Se többet, se kevesebbet.
A könyvborítón egy kissé vaciláltam. Tény, hogy láttam már szebbet is. Ezt enyhén szimplának találta, de mivel az egész blog kinézetét a szimplaság teszi széppé, nem tudok sok rossz szót mondani rá. 
Rátérve a történetre. Kétségtelen, hogy egyedi az egész. A történet, és az ahogy leírod. Meg kell, hogy mondjam majdnem kiköptem a kapucsínót amit ittam közbe, mert  a szomorúbb részeknél is becsempésztél egy kis szórakoztató mondatokat. Azzal, hogy nem mutattad meg a szereplőket még rejtélyesebbé, még izgalmasabbá tetted az egészet. 
Mikor kiderül, hogy Robinak és Leilah-nak mi a feladata úgy éreztem, hogy bekerültem Pitt-Jolie filmbe, a Mr. és Mrs. Smith-be. Ami még több pozitívumot hoz az egésznek, mert azt a filmet imádom. De ki nem? 
A részek érdekesek voltak, nem voltak tele felesleges leírásokkal, párbeszédekkel, nem köntörfalaztál.
A cím határozottan utal a történetre, Örülök, hogy nem egy nyálas, romantikus cím lett neki adva. 
Azt még hozzá kell tennem, hogy mindig is oda voltam az olyan típusú szövegekért ahol harc, fegyverek vagy bármi más volt benne ami nem hétköznapi és az író nagyon jól leírja azokat. Innen látszik, hogy van fantázia, sokat olvasott és jól kidolgozott az egész, mert nagyon remélem, hogy nem tapasztalatból írják le az ilyesfajta történeteket. :D

Összességében egy nagyszerű fiktív történet, nagyszerű leírás moddal. Csak azt mondhatom, hogy minden díjat és elismerést megérdemeltél erre a blogra, és utána néztem az olvasói véleményeknek és csak egyet tudok velük érteni. 
Szóval bátran ajánlom bárkinek ezt a blogot, ha jó vagy rossz kedve van, ha csak szimplán unatkozik, vagy olvasna valami jót. Higgyétek el, megéri elolvasni. :)

A további jó blogolást..

1 megjegyzés:

  1. Húúú!
    Elképesztően boldog vagyok, igy ezt gondolod.
    Nem tudom, ha emlékszel-e, vagy láttad-e épp akkor, de augusztus 20-án ment a tévében a film. (Jolie-Pitt)
    És akkor alakult ki bennem a történet. Mondjuk elsőnek a cél, hogy én bizony irok egy bérgyilkosos blogot, aztán miközben ment a film, megtetszett maga a helyzet. Aztán elkezdtem gondolkodni, és kialakult bennem maga a történet alapja. A háttér pedig csak később csapódott a történethez. Örülök, hogy észrevetted ezt a 'hasonlóságot'.
    Annak is örülök, hogy tényleg tetszett a történet, és az utolsó bekezdéstől még inkább mosolyognom kellett.
    Köszönöm, hogy szántál rá időt. <3

    VálaszTörlés