2016. április 8., péntek

#60 Blogajánló: Csillagtalan

Linkxx
Blog címe:  Csillagtalan
Író: : Kol Adelaide
Kategória: fantasy
Megírt részek száma: 1 rész

Fullszöveg:
Az elfelejtett királynő keze a magasba tör.
Kíméletlenül szakítja szét a hosszú évek óta húzódó ködöt, amely mögött az utolsó csillag rejtőzik.
Az Égiek a békéért száműzettek a földre, s most mégis háborút hoznak.

Amikor a Nap eltűnik Északvidék gyermekei fölül, az erdő fái közé észrevétlenül sötétség szivárog. A hazugnak hitt mesék életre kelnek, a valóság változik a legszörnyűbb rémálommá, a szenvedő nép pedig utolsó sóhajával egyetlen fiút véd.

Nemzetek hullanak a porba, s a fél világ lángba borulva várja a végítéletet, miközben hosszú évezredek óta alvó sárkányok nyitják ki mindent látó szemeiket, s árulók és csalók indulnak vérrel kikövezett útjukra. Egy testvér, akik nem vágyik többre, minthogy fogadott öccsét kiszabadíthassa. Egy elátkozott leány, aki a világ végét hordozza a szíve alatt. Egy fa, amelynek hulló levelei az utolsó Égi halálát, s ezzel a háború közeledtét jósolják.

S mindeközben halálsikolyok, csörgő láncok és törő csontok között egy új gonosz ölt testet, a csillagtalan égbolt alatt.

Részlet az első részből:

– Téged keresett! – kiáltja testvére, ám a mások sikolyán keresztül még így is nehezen hallható – Meg akart ölni!
Will a fejét rázza, egy szavát sem hívén. Csak kényszerítették! – gondolja, miközben szemügyre veszi  a sáros gyermeket, merthogy alig lehetett több, mint tizenöt éves. Ismét letérdel, egy éles pillantással nézve a fivérére, aki nem segít neki. A lány ujjai a csuklója köré fonódnak. Ő élesen beszívja a levegőt, és erősen leszorítja a szemeit. Megint megtörténik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése